maanantai 31. lokakuuta 2011

10 vinkkiä lakkausten onnistumiseen

Päätin koota teille listan mitä kannattaa tehdä jos ei halua sotkea/rutata lakkauksia. Nää on vähän itseironiseen sävyyn kirjoitettuja, koska juuri monet näistä on sellaisia, jotka mun itseni kannattaisi muistaa & noudattaa lakatessani kynsiä.


1. Jos haluat korjata lakkakerrosta vielä sen ollessa märkä, tee se salamannopeasti. Lakka raidottuu ja luistaa kynneltä, jos se on kerennyt kuivumaan vähän ja alat sutia sitä. Jos nyt välttämättä haluat korjata kerrosta, ota sutiin lisää lakkaa.
2. Paras keino välttää sotkuisia kynsinauhoja on olla lakkamatta niille.
3. Edelliseen; katso tarkkaan, paljonko lakkaa tulee sutiin, koska jos sitä tulee liikaa, se leviää kynneltä kynsinauhoille.
4. Etsi pöydälle(tai missä ikinä kynsiä lakkaatkaan) helposti saataville kaikki tarvikkeet, joita saatat tarvita(muistitko pumpulipuikon, vanulaput, kynsilanpoistoaineen, sakset, siveltimet, dotting toolin ja konadit/tarrat/strassit/ym. koristelutarvikkeet jotka ovat laatikon perällä hankalassa paikassa ja joita kaivaessa lakat ruttaantuu lähes aina?).
5. Kannattaa asetella lakat ja välineet tilavasti pöydälle ja 'avata' sakset, poistaa mahdolliset siveltimien päiden suojukset ym. Voit asetella siveltimet, sakset, dotting toolit ym. pöydän reunalle siten, että ne ovat puoliksi ilmassa ja helposti napattavissa.


6. Kasaa kaikki ylimääräinen tavara pöydältä pois ennen kuin aloitat lakkauksen.
7. Ja levitä käsilaukun sisältö lattialle/toiselle pöydälle/sängylle/jonnekin josta tavarat on helppo ottaa, ja asettele tavarat erilleen toisistaan.
8. Kun laitat värilakkaa, tarkista ensin, ettei kynnen pinnalla ole jotain pölyä, hiuksia, vanuhaituvia tai ruuanmurusia(jos olet syönyt juuri).
9. Älä jätä lakkapulloa tai kynsilakanpoistoainetta auki, äläkä varsinkaan käsivartesi ulommalle puolelle, josta sen törkkää helposti nurin.
10. Niin kuin kohdassa seitsemän asiaa jo vähän sivuttiin, YRITÄ edes olla paikallasi tekemättä mitään ennen kuin lakat ovat oikeasti kuivat.
+ EXTRA: käy vessassa ennen kuin alat lakata kynsiä ja vältä juomista kynsienlaiton aikana.

Extraan liittyen, uskokaa pois: lakkaukset on helppo turhia farkkuihin.

Coming later on this week: harmaata ja lilaa Models Ownin Mushroomin ja OPIn Planks A Lotin muodossa, I love them! (hyvä hyvä, säädän taas englanniksi jotain, mikä luultavasti menee ihan päin mäntyä)

7 kommenttia:

 1. Niin totta nää jutut ! :D Itekkin pitäis muistaa vaikka ja mitä ennen kun käy lakkamaan, harvoinpa muistan :D

  VastaaPoista
 2. Tykkäsin erityisesti kohdasta 2 :D

  VastaaPoista
 3. Kaikki niin totta :D etenkin toi 4.. en koskaan muista ;)

  VastaaPoista
 4. ooka: niinpä, suurin osa lakkauksistani jäisi epäonnistumatta jos muistaisin nämä :D

  chrale: :DD

  Petra: ok :)

  Jane: mulla neloskohta ei tuu ikinä mieleen kun aloittelen lakkausta. :D

  VastaaPoista
 5. haha :D hyviä vinkkejä kyllä!

  VastaaPoista