perjantai 28. lokakuuta 2011

Kilometripostaus

Musta on tosi ihanaa koneelle tullessa huomata uudet postaukset blogeista joita seuraan, ja yleensä avaan kaikki uudet postaukset kerralla auki eri välilehtiin ja luen ne yksi kerrallaan. Samanlainen tunne tulee kun huomaan blogiini tulleen uusia kommentteja. :)
Oon myös huomannut, että uusia lakkoja ym. kynsitarvikkeita ostellessa tulee sellanen 'huuma', ja ihan vaan ostamisesta nauttii hirmuisesti. En osaa oikein selittää sitä. Ja upouusien lakkojen ihailu on ihanaa. Tiedättekö tunteen?

En aio kauempaa löpistää mistään ostoshuumasta, vaan esittelen Norjasta ostamani kynsijutut! Sain upotettua rahaa näihin ihan reippaasti, mutta nyt joudan olla jouluun asti ilman uusia lakkoja. :) Norja oli tosiaan Dependien luvattu maa, niitä myytiin mun makuun aika monessa paikassa. Norja oli myös hiukan kallis maa shoppailujen suhteen, kurssi vaikutti osansa. Vertailuksi; Ruotsissa ja Norjassa yksi Dependin lakka maksaa 25 kr(NOK/SEK). Suomessa Dependit taitavat maksaa 2,90€/kpl. Norjassa ne maksavat 3,40€, Ruotsissa 2,91€. Joten aika kalliit Dependit ostin. :D Mutta toisaalta hinta on suhteessa saatavuuteen. Dependiä ei Suomessa taida myydä kuin Kicks, ja jos lähin Kicks on kaukana, niin kai sitä silloin viitsii maksaa vähän kalliimman hinnan. Äh, en taida tajuta itsekään selityksiäni.. :D Ja mitä lupailinkaan tossa vähän ylempänä...Ostin Viva la Divan mattapäällyslakan, en oo vielä testannut toimiiko toi, mutta eiköhän ton voi jossain muussa tarkoituksessakin käyttää, jos se ei toimi. 50kr = 6,80€. Mattalakka on ollut pitkään haaveeni, vähän erilaisuutta lakkailuihin. Plus luin jostain, että matta on muotia niin kynsissä kuin huulissa tänä syksynä! Dependiltä onkin pitkä rivi ostoksia, valkoinen cracklelakka mulla olikin jo, mutta se oli kuivunut pulloonsa niin jämähtäneeksi ja kokkareiseksi. Olin hylännyt sen ajat sitten pois käytöstä. Sen vieressä numero 262, tummanharmaa metallinen mattalakka(tai ainakin swatchkiekossa luki tämän päällä matte). En oo tätäkään vielä testannut, muutta oon aika rakastunut jo nyt pullossa nähtyäni.

Sen vierestä löytyy hopea lakka, numero 223, jonka ajattelin olevan samaa sävyä hopean koristelulakkani kanssa - olen nimittäin hinkunut kyseisen väristä 'koko kynnen' lakkaa jonkun aikaa. Sit olisi upea sähkönsininen, herra(:D) numero 041. Aika prikulleen samaa sävyä kuin sininen cracklelakkani(joka on myös Dependin, eh) Vikana värilakkana petrooli lähes creme(nää on näitä Depend-cremejä, ihan hienon hienoa lähes huomaamatonta shimmeriä cremelakassa), numero 255. Tätä oon jo kokeillut koristeluihin.

Sit quick & shine top coat, päällyslakkoja kun tarvitsee aina. Vieressä uusi pullo öljyä, edellinen on puolessa välissä. Ja se ihkupihkulöytöni, Seche Vite! Raaskin siis viimein ostaa sen. En tosin oo vielä kokeillut. Kicksistä, 120kr = 16,31€(jukra, se kruunuhinta tuntui paremmalle, täähän on jopa kalliimpaa kuin OPI!).
tarkempaa sävykuvaa Dependeistä, tosin vasemmanpuolisin eli petroolinvärinen ei ole oikean värinen kuvassa.
Harkitsin Kicksissä myös ostavani Kicks Make Up -sarjan oman lakan testiin, mutta en kuitenkaan raaskinut osta. En löytänyt mitään lakkasävyä, minkä olisin todella halunnut joten jätin ne kokonaan kauppaan. :)

Dependit ostin kahdesta eri kaupasta, toinen oli Vita, jonkun näköinen kosmetiikkaliike. Yritin metsästää nettisivuilta tietoja missä noita liikkeitä on, mutta ainut tieto jonka sain, oli että niitä on 117 ympäri Norjaa. Siellä Dependit olivat 25kr/kpl, eli aiemmin mainitun 3,40€. Loput Dependit(kuten myös Viva la Divan mattapäällyslakka - merkillä oli ihan kiva valikoima perusvärilakkoja ja nekin kyllä houkutteli vähän...) olivat peräisin Cubuksesta, joilla oli kosmetiikkapuoli. Siellä oli Dependeillä tarjous 39kr/2kpl(=5,30€/2kpl), ja myös cracklelakka oli sen 39kr/5,30€.

Kävin tokana Norja-päivänä Sandvika Storsenterissä, ja vau. Mun makuun se oli tosi iso kauppakeskus. No, pikkukylässä kun on koko ikänsä asunut, niin tuntuihan se aika taivaalle. Sandvika on vähän niin kuin Oslon Kauniainen, Sandvikassa asuu paljon varakkaampia ihmisiä jne. Hetkinen, otetaas sanat takaisin. Postauksen kirjoittamisen lomassa surffailin ko. kauppakeskuksen sivuilla, ja silmille osui "Sandvika Storsenter er Norges største kjøpesenter - vapaasti käännettynä siis "Sandvika Storsenter on Norjan suurin ostoskeskus". Hups, ja  miksi mulle ei kerrottu. Yli 190 kauppaa ja ruokapaikkaa jne. Itse kauppakeskus oli aika sokkeloinen mun mielestä, aina paljastui uusia kauppoja ja välillä jalat kuolleina oli puoliksi innostunut "jee, uusia kauppoja" ja puoliksi väsynyt "eiks nää lopu koskaan". Linkkaamastani kuvasta näyttää, että sehän menee ihan loogisesti, mutta itse menin ainakin sata kertaa sekaisin, että "hei, missä me nyt ollaankaan". No, tiedettiinhän se, että mä oon suunnistuksen ja suuntavaiston kruunaamaton kuningatar.

Niin joo, otsikko vaan tuntui kuvaavalle, kun en normaalisti kirjoita näin pitkiä postauksia. Nyt asiaa vaan tuntui olevan ja olevan ja olevan ja.. Ehkä mä nyt vaan lopetan tähän. Joo. Toivottavasti joku jaksoi lukea, ilmoitelkaa itsestänne jos luitte kokonaan. :) Okei, sori, lopetan!

4 kommenttia:

 1. Luin! :D Kivoja ostoksia mutta Norjaan ei näköjään kannata lähteä kynsiostoksille ): Mutta on se hauska nähdä että jossain on kalliimpaa kuin Suomessa :D

  VastaaPoista
 2. Jeii löysitpä paljon lakkoja :) Meidän lähelle avattiin yhteen kauppakeskukseen Cubus ja siellä oli avajaistarjouksena 2 dependin kynsilakkaa 2.90 :D innostuin aikalailla... ;)
  Ite en oo seche viteä velä viittiny ostaa (hinta :/), mutta kerro ihmeessä onko se niin ihana :)

  VastaaPoista
 3. ei ollu yhtään liian pitkä postaus ja jaksoin vaivoitta sen kokonaan lukea. Ihania värejä olet tuonut... itselläni ei ole kuin yksi dependin lakka ja sekin huuto neti kautta hommattu. Ei muuten oo hajuakaan missä lähin Kicksi on...

  VastaaPoista
 4. Ine: niinpä, Suomikin on jo tosi kallis maa :D

  Jane: niin löysin! Aah, myytäispä tässä lähellä Dependin lakkoja jossain, tosin mulla ei olisi sen ansiosta varmaan ikinä rahaa. :D Mullekin Seche Vitessä oli pitkään esteenä hinta, mutta vähän kokeilin sitä jo, ja tykkäsin. Varmaan jossain tulevassa postauksessa tulee olemaan siitä lisää. :)

  Mirja: Kicksin nettisivuilta löytyy myymälöiden sijainnit: http://www.kicks.fi/myymalat ;)

  VastaaPoista