sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Suuri kynsilakanpoistoainevertailu

// No niin, nyt reilun viikon vaiheessa ollut kynsilakanpoistoainevertailu on valmis, olkaa hyvät. Kommentoikaa! Ja psst, muistakaa kysymyspostaus. Ja tässä postauksessa ei ole aprillia vaan nämä on ihan totta. :)

Ajattelin uusien kynsilakanpoistoaineiden myötä tehdä laajan vertailun näistä kynsilakanpoistoaineista. Mukana on kuusi kynsilakanpoistoainetta, eli kaikki mitä itse omistan sekä yksi äidin. Tästä eteenpäin lyhennän tuota kynsilakanpoistoainetta hiukan, eli se on klpa. Mukana oli siis Mavalan mieto klpa, Xtra klpa, Dependin erittäin nopea klpa, Ultra Compact klpa, Farmasin sitruuna-klpa sekä Sencen kynsilakanpoistoaine. Farmasi on tällä hetkellä mummolassa, koska unohdin sen viime viikonloppuna sinne ja alla oleva kuva on sen vuoksi aika hassu.
Xtra, Sence, Depend, Mavala, Ultra Compact, Farmasi

Hinta, koko, missä myydään
Mavala Nail Polish Remover Mild
Sokoksella normaalisti 4,90€, tämänhetkisessä tarjouksessa 3,80€ per 100 ml. Litrahinta 49,00(tarjous 38,00). Myydään Sokoksissa, Emotioneissa, varmaan isommissa marketeissa(Citymarket, Prisma) ja Anttilassa. Aika monesta paikasta tätä saa. 


Xtra kynsilakanpoistoaine
1,49€ / 150 ml. Litrahinta 9, 93. myydään S-ryhmän marketeissa, jopa Salesta olen tätä löytänyt.


Depend Nagellackremover, supersnabb
Myydään Kickseissä. Maksoi elokuussa 3,30€ / 100 ml. Myydään myös 250 ml kokoisessa pullossa, hinta reilut viisi euroa. En muista enää tarkkaa hintaa isolle pullolle, kun itse omistan vain tuon pienemmän ja Ruotsin Kicks-nettisivut tarjoavat hinnat kruunuissa, ja Suomen Kicksillä ei ole nettikauppaa. Litrahinta pienemmälle pullolle 33,00, isommalla noin 11 euroa(laskettuna hinta-arviolla 5,50€).


Ultra Compact Nail Varnish Remover
1,59€ / 130 ml. Litrahintaa 12,24€. Myydään Robinhoodissa ym. Tokmanni-ketjun myymälöissä.

Farmasi Lemon Nail Polish Remover
1,00€ / 100 ml. Litrahintana 10,00€. Myydään Tokmanni-ketjun myymälöissä.

Sence Nail Polish Remover
1,00€ / 250 ml. Litrahintana on vain 4 euroa. Myydään Tokmanni-ketjun myymälöissä.

Eli eli. Halvin on ylivoimaisesti Sence. Sen jälkeen tulevat järjestyksessä Xtra, Farmasi, Ultra Compact, Depend ja kallein on Mavala. Usein lakkoja poistavalle (= usein lakkaavalle) näillä litrahinnoilla on oikeasti väliä, varsinkin jos se budjetti on vähänkin tiukempi, ja kun ottaa huomioon, että moni kynsiharrastelija on opiskelija ja osa vielä peruskoulussa(kuten minä itse), niin ei sitä rahaa itsestään tule eikä ehkä kannata niinkin kulutustavaraan kuin kynsilakanpoistoaine, tuhlata hirveitä summia.

Eniten tavaraa per pullo löytyy Senceltä, vähiten Mavalla, Dependillä ja Farmasilla.

Sitten tehotestiin!
Kaikissa kynsissä on suurin piirtein saman verran koristeluja sekä kynsilakkaa, vanulaput ovat samankokoisia ja yritin laittaa mahdollisimman saman verran kutakin lakanpoistoainetta vanulappuun. Yksi vanulappu per kynsi, yksi lakanpoistoaine per kynsi. Kastelen kynsilakanpoistoaineella vanulapun, laitan sen viideksi sekunniksi kynnelle, liu'utan pois, väliaikatulos, seuraavaksi kymmeneksi sekunniksi ja jos kynsilakka on lähtenyt tarpeeksi, poistan sen kokonaan ihan normaalilla tyylillä ja jos ei, otan toiset kymmenen sekuntia pitäen kynsilakanpoistoaineesta märkää vanulappua tiukasti kynnellä. Huonoimmat eivät lähteneet sittenkään kunnolla irtoamaan, vaan tulos oli olematon ja sain hinkata lakkaa kauan pois kynneltä.

Nopein oli Xtra, ja hitain Sence. Loput sijoittuvat keskitasoisiksi.

Pullon käytettävyys
Hikeennyin totaalisesti Ultra Compactin korkkiin, siinä oli joku suojakorkki tavallisen korkin lisäksi, joka piti ottaa pois tai sitten se oli sellainen, johon piti tehdä reikä. No, otin korkin pois, lopputuloksena paljastuu iso pullonsuu. Kokeilin myös tekemällä reiän siihen suojakorkkiin, mutta molemmat korkit, niin "suojakorkki" kuin varsinainenkin korkki vuotaa ja pulloa ei siis voi kallistaa yhtään, vaikka korkki olisi kiinni. Joten en tykkää tästä Ultra Compactista yhtään.


Xtrassa on suht suuri avoin suu, johon itse olen tottunut ja osaan käyttää sitä. Vanulappu pullonsuuhun kiinni tiukasti ja kallistetaan pulloa ylösalaisin. Dependissä, Mavalassa ja Farmasissa on pienet pullonsuut, joista tulee pulloa "ravistamalla" jännästi tavaraa ulos. En osaa selittää :D Sencessä on samanlainen mutta hiukan isompi.

Haju
Farmasi on sitruuna-astianpesuaineen hajuinen, kivaa vaihtelua tavalliselle! Ultra Compact haisee hirveälle, mulle tuli mieleen keski-ikäisen venäläisäijän hirveän hajuinen partavesi. Haistakaa vaikka tuota, niin tiedätte. Se on ihan hirveää, ja haju jää kynsille(niin kuin kynsilakanpoistoaineissa yleensäkin) ja leijumaan huoneeseen. Hyi. Muissa on peruskynsilakanpoistoainehaju. Pyysin äitiäni tekemään mulle sokkotestin näistä poistoaineiden hajuista. Tunnistin Ultra Compactin ja Farmasin välittömästi ja muita en ensin tiennyt ja sanoin väärin, mutta osasin lopulta nimet kullekin hajulle oikein. :D

Asetonia, öljyä?
Kaikki kynsilakanpoistoaineet testissä sisältävät asetonia, ja öljyttömiä on Depend,  Sence ja Ultra Compact, Farmasista ei ole varmuutta, koska en saa pulloa käsiini juuri nyt.

Loppuarvio
Xtra jatkaa lempparinani, mutta otan Farmasin varmaan sen rinnalle ja Dependiä aion käyttää vastedeskin konadien kanssa. Ultra Compactin aion hävittää jonnekin ja Sencen käytän pois hampaita kiristellen. Toi Ultra Compact oli kyllä sellaista... kuraa, että harmittaa, että käytin siihen rahaa 1,59 euroa, niillä olisi saanut paljon parempilaatuista Xtraa ja vielä 10 senttiä olisi jäänyt yli. :D


Arvosana
Pullon ulkonäköä en arvioi ollenkaan, koska mulle sillä ei ole mitään merkitystä. Aloitusarvosana on 6½, kun asteikkona on 4-10. Kussakin taulukon osassa on vaikutusnumero siihen aloitusarvosanaan. +1 tuloksena on 7½, saman verran miinusta on 5½. Tehokkuudesta sai plussan jos se oli perustasoa. Kaksi sai huipputasosta ja nolla jos se oli huonompi kuin basicperus(hahaha nämä mun määritteet :D) ja Sence sai -2 koska se oli niin surkea.


                          tehokkuus    hinta           haju     konad     käytettävyys        yht.
Farmasi               +1                +1              0          0            0                     = 8½
Sence                 -2                +1               0         +1           0                     = 6½
Ultra Compact     0                 +1              -1        +1          -2                    = 5½
Depend               +1                -1               0         +1           0                    = 8½
Mavala                +1               -1                0          0            0                    = 6½
Xtra                    +2               +1                0          0            0                    = 9½

Parhaaksi suoriutui Xtra ja huonoin on Ultra Compact. Farmasi ja Depend sai 8½ ja Sence ja Mavala 6½. Postauksesta voi jokainen miettiä itse oman lempparinsa, mutta mä jatkan(kuten edellä mainitsin) Xtralla. :D

Toivottavasti jollekin oli tästä hyötyä!

4 kommenttia:

 1. Heitimpä sinua palkinnolla (:

  http://inenlakkaleikit.blogspot.com/2012/04/galaktiset-tahtikynnet-ja-liebster.html

  VastaaPoista
 2. Mäkin käytän Xtran :D Sen voin mainita että miramen kynsilakanpoistoaineeseen ei kannata kajota, se on kuraa. Yhtä kynttä saa hinkata 5 minuuttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oonkin tuosta Miramesta kuullut vähän huonoa. :D

   Poista