perjantai 6. tammikuuta 2012

Hyvä ruoka, parempi mieli

HUOM! RUOKAPOSTAUS.

Enkä puhu nyt otsikossa Atrian mainoksesta, vaan omista ruuista. Mähän olenkin yrittänyt aloitella terveellisempää elämän tapaa, ja eilen väsäsinkin itselleni nami-nami-salaatin sekä tzatzikia ja tänään tehtiin äidin kanssa yhdessä salaatit - ja ai että oli hyvää! :) Katsottiin Varasuunnitelma-niminen elokuva, jonka pääosissa on Jennifer Lopez ja australialainen Alex O'Loughlin. Ihan hyvä oli. Leffanaposteltavana porkkanatikkuja jotka mun osalta ainakin menivät hyvin kaupaksi ja rouskutin niitä koko ajan. Paitsi sitten kuin ne loppuivat.
 Salaatissa rucolaa, jotain rapeaa salaattia(en jaksa käydä katsomassa nimeä, lue postauksen lopusta miksi) sekä tammenlehväsalaattia, kurkkua, miniluumutomaattia halkaistuna, raejuustoa sekä pippurihärkää. Mausteina hiukan merisuolaa, mustapippuria(molempia yksi-kaksi pyöräytystä), oliiviöljyä sekä balsamicoviinietikkaa. Siksi noi leikkeleetkin näyttää vähän hassunvärisiltä paikoin. Ja raejuusto. :D Oli hyvää ja ennen kaikkea täyttävää! Lautasen reunalla porkkanatikut. Ne olivat kaikki(kahden porkkanan edestä) lasissa jossa oli hiukan vettä. Tosin mun syömisvauhdilla ne eivät olisi kyllä kerenneet näivettyä vaikkei vettä olisikaan ollut. :D Juomana yllättäen maito, kun kokista en ainakaan nyt juonut. Eikä sitä kyllä olisikaan.

Alla leivät. Mulla on uutta leipää! Normaalisti syön lähinnä vain yhtä leipää ja satunnaisesti kahta muuta(noin kerran-pari kuussa/harvemmin) ja olen aika nirso sen suhteen. Mutta nyt kokeilin Semperin leipää, Semper Toasty Fiber (eli rouheinen) ja tykkään! Mun mielestä ainakin tuoksuu samalle kuin gluteenipitoinen leipäkin, mausta en tiedä kun en ole yli yhteentoista vuoteen normaalia leipää syönyt.
Yllä eilinen(torstai) väli/iltapala. Perussalaattia, kurkkua tomaattia, hiukan mustapippuria sekä tzatzikia. Nami nami. Ja vieressä leipää jonka päällä tzatzikia. Salaattiin lisäsin puolessa välissä syödessäni raejuustoa, ajattelin että se maistuu kummalliselle tzatzikin kanssa mutta ihan hyväähän se oli sekaisin! Tzatzikiin: bulgarian jogurttia valutettuna, kurkkua raastettuna ja valutettuana ja hitusen suolaa ja pippuria sekä valkosipulia. Mulle kävi tämän kanssa pieni äksidentti, unohdin oliiviöljyn sekä viinietikan, mutta ihan hyvää silti tuli. Lisäksi halusin kokeilla raastinraudan viipaloimissysteemiä ja viipaloin kynnen irti(älkää huoliko, ei se salaattiin mennyt vaan jäi ehkä kahdella millillä kiinni), ja ihan lyhyeksi eli mitään ei jäänyt jäljelle. Nyt on kynsiangst ja melkein vetäisin kaikki kynnet lyhyiksi. :(

Niin, ja hyvä ruoka, parempi mieli, kipeämpi maha. Jos mulla on hyvää ruokaa, mä syön, syön, syön ja syön enkä osaa jättää tähteeksi ja syön niin vauhdilla, etten ehdi huomata, että maha on täysi. Ja sitten loppupäivän onkin ihan ähky. Ihan joka kerta käy sama juttu, vaikka nimenomaan pitäisi syödä säännöllisesti, tarpeeksi usein mutta vähemmän(= ei ähkyyn). Ja vaikka maha olisi täysi, pitäisi vielä napostella jotakin... Terveisin N joka ei jaksa liikkua koska söi (taas) niin paljon.

Mä voisin kohta hiippailla tämän ähkyni kanssa nukkumaankin, niin pääsee sitten aamulla SYÖMÄÄN!

Kuvat otettu tyylikkäästi pokkarilla(koska en omista muuta) keinovalossa ja salamavalon loisteessa = rumat kuvat taattu. Joten, ne näytti paremmalle livenä(aika kulunut lause mulla kynsien kanssa, eikö totta? Nyt myös näiden ruokien kohdalla). + vielä hehkutus: 54 lukijaa! Ihanaa, kiitos teille kaikille :)

2 kommenttia:

  1. haha oliko minun pakko lukea tämä postaus... nimittäin tuli kauhea nälkä! Taidan mennä loihtimaan ihanan iltapalan: Ruisleipää jonka päällä kurkkua ja mozzarella juustoa oih nam. Ja juomana COCA-COLA Ahh hahha :D

    VastaaPoista
  2. Nails1820: No, postauksen alussa oli varoitus. :D Mut kuulostaa aika hyvälle, mozzarella ja kokis = nam! ♥

    VastaaPoista