tiistai 27. maaliskuuta 2012

TUTO: DIY: Tuunaa alusta kynsienlaittoon

Äiti on varmaan totaalisesti kyllästynyt likaiseen puiseen työpöytääni, jonka pinta on täynnä kynsilakkaa. Sain idean pienestä DIY(do it yourself/tee-se-itse)-projektista, kun järjestelin vähän huonetta kynsienlaittoon paremmaksi. Otin vanhan työpöydän alustan, aikoinaan tosi ihana Witch-alusta. Enää en mistään Witch-jutuista pahemmin tykkää, joten alusta sai uuden elämän. Pientä tutoriaalia olisi luvassa:

Tarvitset:
1. vaihe
- alustan
- paperia
- liimaa
(- sakset)
(- viivottimen)

2. vaihe
- alustan, joka päällystettiin ed. vaiheessa
- pillin
- kynsilakkoja

Ensimmäinen vaihe
1. Leikkaa sopiva kokoisia palasia paperista, jotka peittää koko alustan. Voit myös halutessasi ostaa suoraan kaupasta valmiin ison kartongin, mutta mä revin vanhoista kouluvihkoista tyhjiä sivuja tähän.
2. Kuiva-asettele paperit alustalle ja mieti mikä pala tulee mihinkin, jätä pieni vara reunoille, taustapuolelle voi jäädä ½-1cm paperia.
3. Levitä 1/3 alustasta liimaa, Erikeeper tai vastaava, esimerkiksi Tiimarista löytyy. Tavallisella puikkopaperiliimalla tuskin tarttuu, mutta Erikeeperillä homma pelaa.
(4. Jos alustassa on muistilappuosio, laita liimaa myös sen väliin.)
5. Liimaa paperi.
6. Paperia voi siloitella viivottimen avulla.
Pienet kuprut ei haittaa ;) Sinne on vaan jäänyt ilmaa väliin.
7. Liimaa ylijäämäpaperi taustapuolelle.
8. Jatka paperien liimaamista.
9. Ensimmäinen vaihe valmis, anna kuivua!
Toinen vaihe
SPLATTER! Tässä vaiheessa ideana on sotkea alusta kynsilakalla. Ei huomaa käytössä tulevia sotkuja niin helposti, kun alusta on jo valmiiksi kynsilakassa, eikö vain? Tätä tekniikkaa on käytetty kynsiinkin, mutta mä hiukan sovelsin lisää.
1.Tarvitset pillin ja eri värisiä kynsilakkoja. Kannattaa valita aika värikkäitä ja pigmenttisiä lakkoja, vaaleat ei näy.
2. Laita pillin toiseen päähän kynsilakkaa, niin että se reikä peittyy kynsilakasta. Puhalla toisesta päästä haluaamasi kohtaa alustaa. Vaatii vähän harjoittelua, mutta helpottuu kyllä.
3. Pilliä ei tarvitse puhdistaa välissä, tuleepahan hienoja monivärisiä splasheja:
4. Pidä taukoja. Jatkuva puhaltaminen tuntuu keuhkoissa ja suussa ja kynsilakanhaju ei auta asiaa. 
5. Jatka loppuun.
6. Jätä alusta kuivumaan!

7. Jos haluat, voit koristella alustaa vielä lisää esimerkiksi leikkaamalla lehdistä(mutta älä mielellään leikkaa kirjaston lehdistä) kynsilakkapullonkuvia tai vastaavaa! :)

Mun mielestä tästä alustasta tuli tosi hieno ja aion vastedes lakata kynnet aina siinä! :) Mitä te tykkäätte alustasta ja tutoriaalista, saako tästä mitään selvää? Tuliko alustasta kiva?


2 kommenttia: