sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Luukku 11: Extra - Kynsien hoito

Miten hoidan kynsiäni?
helmikuu 2011 (juu, en ollut silloin kovinkaan innostunut kynsikuvien otosta joten näppärästi jakkara taustalla, näkyy vaikka yritin rajailla pois, olkoot) 
Ensinnäkin käytän aina aluslakkaa, joka on tällä hetkellä Kiss Ultra Growth. Aluslakka suojaa kynttä värjäytymiseltä(joka johtuu siis kynsilakasta, eniten värjäävät siniset, vihreät ja tummat lakat. Myös keltaiset värjäävät aika kivasti). Kiss UG on myös kynnenkasvattaja, mutta mitään erityistä kasvattavaa ominaisuutta en ole huomannut toistaiseksi. Yhdessä vaiheessa käytin myös Mavalan kynnenkovettajaa, mutta nyt en ole noin kuukauteen sitä käyttänyt, enkä huomaa mitään eroa, sen käyttö ei huonontanut eikä parantanut kynsien laatua. 
maaliskuu 2011
Kynsiä ei kannata pitää ilman lakkaa, koska lakan kanssa kynnen pintaan muodostuu suojaava kerros, jolloin kynsi kestää paremmin kun kynsiin kohdistuvat iskut tulevat lakkaan eikä kynsiin. Tietysti kovista iskuista johtuvia lommoja voi tulla lakankin kanssa, mutta itsellä lommot ovat ainakin hävinneet sen jälkeen, kun aloin jatkuvasti lakata kynsiä. Olen myös huomannut, että kynnet lohkeilee eniten silloin, kun lakat ovat toista/useampaa päivää kynsissä eli kuluneet. Ensimmäisenä lakkapäivänä lohkeamia ei yleensä ole, tai ainakaan tilastollisesti niin paljoa. 

marras-joulukuu 2011
Mulla kynsien laatu vaihtelee eri kynsissä, vahvimpia on pikkurillin, nimettömän ja peukaloiden kynnet, jotka toki nekin lohkeavat aina joskus, mutta todella todella harvoin. Pikkurilli ja nimetön saavat nykyään kasvaa aika rauhassa, lyhenevät lähinnä silloin kun lyhennän niitä. Peukalon kynsi lohkeaa vähän useammin, mutta sitäkin kipeämmin henkisesti, juuri kun on saanut kasvatettua pitkän kynnen se ottaa ja lohkeaa. Ja nimenomaan koko valkea osa. Keskisormista lohkeaa yleensä lähinnä etusormen puoleinen reuna ja kynsi keskisormessa on jo heikompi ja ohuempi kuin edellä mainituissa sormissa. Heikoimmat kynnet minulla on etusormissa, ne lohkeavat jatkuvasti enkä saa niitä millään pysymään kunnossa. Useimmiten juuri peukalon puolella on lohkeama. Kynsien laatuhan on yksilöllistä jokaisella ja riippuu geeneistä ym., mutta mun mielestä on jo aika erikoista, että on joka kynsi erilaatuinen.

Kynsinauhani ja käteni ovat tällä hetkellä erittäin kuivat, oon ollut aika laiska hoitamaan niitä viime aikoina. Nyt pari päivää olen jaksanut niitä ihan kivasti hoitaa. Laitan iltaisin myrttiöljyä(Depend) kynsinauhoille, tai sitten kynsinauhavoidetta. Käsiin laitan Vaseline Healty Hand & Nail -voidetta, joka imeytyy aika kivan nopeasti ja kosteuttaa hyvin. Syön myös Piimax C + Biotiini -valmistetta, mikä ei ole juurikaan mielestäni vaikuttanut kynsiin mutta hiukseni ovat paksuuntuneet huimasti tämän ansiosta. Tätä on nyt menossa toinen purkki, mutta en ole ostamassa kolmatta ellei nyt yhtäkkiä kynnet ala tämän ansiosta kasvaa. :D
helmikuu 2011
Kuten vanhoista kuvista huomaa, nykyisin kynnet ovat paremmassa kunnossa juuri tämän lakkaus- ja kynsienhoitoinnostuksen seurauksena. Varmaan mikään ei vaikuta yksinään mutta yhdistelmänä kyllä.

Paras kynsienhoitovinkkini taitaa olla se, että älä herran tähden käytä kynsiä työkaluna! Ihan varmasti kynnen kunto parenee, jos et yritä käyttää kynsiä purkinavaajana ym. vastaavaa. Älä myöskään avaa mitään kosmetiikkapurkkeja(ne joissa on korkki sellainen 'auki loksautettava') kynsin. 

lokakuu 2011Edit/ Sellaista vielä, että en sano, että nämä toimisivat kaikilla tai olisivat jotain absoluuttisia tosia. Puhun omasta näkökulmastani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti